Bruk av sosiale medier
Ansatte og folkevalgte i Karmøy kommune har en grunnlovfestet rett til å ytre seg fritt. Ytringsfriheten kan imidlertid være begrenset av f.eks. taushetsplikt. For å bidra til en opplyst offentlig debatt er det verdifullt at ansatte bidrar med sine kunnskaper og erfaringer i sosiale medier. For folkevalgte vil bruken av sosiale medier være en naturlig del av kommunikasjonen med innbyggerne. Folkevalgte og ansatte er viktige bidragsytere til å bygge tillit, samt til å styrke kommunens omdømme.
Høflighet, saklighet og ansvarlighet er en selvfølge, og omtale av andre mennesker krever spesiell varsomhet. Hatefulle ytringer og sjikanerende karakteristikker av enkeltpersoner skal ikke forekomme fra hverken ansatte eller folkevalgte. Man skal også være seg bevisst at dersom man «liker» slike ytringer fra andre, så signaliserer man også støtte til dem.
Vær åpen om din rolle i Karmøy kommune. Grensen mellom når du opptrer som privatperson og folkevalgt/ansatt kan være vanskelig å oppfatte av andre. Ansatte må ta stilling til om det er etisk forsvarlig å ha kontakt med elever, pårørende, tjenestemottakere eller leverandører på sosiale medier.