Unge og rus

Ungdomsskolene har et felles rusforebyggende program på 8. trinn hvor hensikten er at elevene i fellesskap skal få danne normer og få kunnskap slik at de utsetter alkoholdebuten. Programmet gjennomføres på skolene i samarbeid med SLT-koordinator.

Målet med Unge og rus er at elevene selv skal bygge et fellesskap der det ikke er noe drikkepress – kanskje heller skape et forsiktig positivt sosialt press. Det krever kunnskap og refleksjon. Og samarbeid med foreldrene er helt sentralt.

Derfor gjennomføres det temamøter for foreldrene med SLT-koordinator, forebyggende avdeling i politiet og barnevernet for foreldrene på 8. trinn.

Nyttige tips til foreldre om alkohol og nettvett:

  1. Hjelp til å si nei
  2. Sett grenser, vær kjiip
  3. Ikke gi alkohol til ditt barn
  4. Snakk sammen med andre foreldre
  5. Følg med og følg opp
  6. Vær rollemodell

Mer informasjon og gode tips og råd kan du lese på Av-og-til

Psykososiale team – elever i ungdomsskolen

Ungdomsskolene har psykososiale team. Teamene er et samarbeid mellom skoleadministrasjonen/sosiallærer, helsesøster, PPT, barneverntjenesten, politi og evt. SLT koordinator. Hensikten med teamene er å forebygge psykososiale vansker hos skolebarn, fange opp og gripe fatt i utsatte barn så tidlig som mulig. Det skal legges spesiell vekt på angst, usikkerhet, lavt selvbilde, depresjon og de elevene som ikke har det så godt

Foresatte kan henvende seg til teamene for rådgivning. Det er lav terskel for å ta kontakt med teamene slik at en i fellesskap kan finne gode løsninger. Har dere spørsmål vedrørende teamene eller ønsker hjelp, kan dere ta direkte kontakt med administrasjonen på skolen eller SLT koordinator.