Et serveringssted er et sted der det foregår servering av mat og/eller drikke. Alle som vil drive serveringssted må ha serveringsbevilling fra kommunen. Daglig leder for bevillingen skal ha bestått etablererprøven etter serveringsloven.
Før du søker om bevilling må du kunne dokumentere følgende:
- Firmaattester for alle selskapene som er involvert i driften av serveringsstedet
- Skatteattest for alle som er involvert i driften av serveringsstedet
- Skisse over serveringsstedet innendørs og utendørs
- Dokumentasjon på daglig leders tilknytning til serveringsstedet
- Dokumentasjon på bestått etablererprøve etter Serveringsloven for daglig leder
- Bekreftelse på registrering hos Mattilsynet
- Overdragelsesavtale (ved overdragelse av eksisterende virksomhet)
- Andre vedlegg / opplysninger
- Serveringslokalet må ha bruksattest/ferdigattest og være godkjent som serveringslokale av bygningsmyndighetene, brannvesenet
Før du søker om serveringsbevilling må du dokumentere at det er ansatt en styrer som har bestått etablererprøven.
Kontakt Elin Vikene, telefon 52 85 74 21 eller evi@karmoy.kommune.no for å avtale tidspunkt for å avlegge etablererprøven.
Læremateriell bestilles via www.vinn.no. Her kan du også, mot en avgift, teste deg selv på nettet.
Karmøy kommune bruker digitale skjemaer for å søke om skjenkebevilling
Saksbehandlingstida for søknader om serveringsbevilling er normalt 1-2 måneder.
Saksbehandlingstida regnes fra det tidspunkt søknaden er fullstendig.
Når søknaden er fullstendig, sendes den til uttalelse til politiet, brannvesen, skatteetaten og kemneren.
Søknaden behandles administrativt.
Behandlingstida kan bli lengre dersom de offentlige etatene har bemerkninger til saken, eller dersom du gjør endringer underveis i saksbehandlingen.